Blog

Syrop z cebuli

Czas przygotowania: 10 min
Po jakim czasie potrawa jest gotowa: kilka godzin
Ilość porcji: jeden słoik
Składniki: warzywa, przyprawy

Oto i ona, prawdziwa polska królowa wśród warzyw, cebula! Wzmacnia odporność i łagodzi objawy przeziębienia oraz grypy. Szczególnie przydatna w infekcjach górnych dróg oddechowych. W naszym domu gości za sprawą Trenera Błaszczyka, który przepis na syrop z cebuli zna z dzieciństwa. Dziś pragnie podzielić się nim także i z Wami. Sprawdźcie koniecznie!

Czytaj dalej
Przepisy 0 Comment

Morning drink

Czas przygotowania: 10 min
Po jakim czasie potrawa jest gotowa: od razu
Ilość porcji: jeden drink
Składniki: warzywa, przyprawy

Co powiesz na trening dla Twojej odporności? Morning drink ma w sobie wszystko to, czego potrzebujesz do jej wzmocnienia, i jeszcze więcej! Stosowany codziennie pozwoli Ci cieszyć się urokami zimy bez przeziębienia czy grypy, dlatego warto zrobić z niego swój poranny rytuał.

Czytaj dalej
Przepisy 0 Comment

Bezglutenowy chleb gryczany na zakwasie z kiszonych ogórków


Czas przygotowania: 20 min + 60h leżakowania + 1,5h pieczenia
Po jakim czasie potrawa jest gotowa: 3 dni
Ilość porcji: bochenek
Składniki: węglowodany

Ten przepis Trener Błaszczyk doprowadził do perfekcji. Po wypieczeniu dziesiątek bochenków znalazł idealne proporcje pomiędzy składnikami. Przepis jest dziecinnie prosty, a chleb wychodzi hmmm… W trakcie pieczenie w domu rozchodzi się zapach jak w najlepszej piekarni, a my wspominamy czasy dzieciństwa, kiedy wysłani po pieczywo już w drodze do domu zajadaliśmy chrupiące piętki.

Czytaj dalej
Przepisy 0 Comment

Kiszone buraki

Czas przygotowania: 1h
Po jakim czasie potrawa jest gotowa: dwa tygodnie
Ilość porcji: dwa słoiki
Składniki: warzywa

Nie jagody goji, nasiona chia czy spirulina, a kiszonki. Oto nasza polska superżywność, która zachwyca smakiem i czaruje mnogością zalet. Dba o odporność, przyśpiesza przemianę materii i pomaga usunąć toksyny z organizmu. Kiszone buraki idealnie nadają się na jesień i zimę. Jesienią pomagają walczyć z pierwszą falą przeziębień. Zimą przy akompaniamencie kolęd lokują się na naszych stołach w postaci świątecznego barszczu, a po sylwestrowej nocy leczą rozhulane brzuchy. My polecamy, aby mieć je w kuchni przez cały rok i zawsze móc sięgnąć po odrobinę dobra!

Czytaj dalej
Przepisy 0 Comment
  • 1
  • 2
Koszyk
Twój koszyk